Actueel

Geen paniekvoetbal op weg naar energieneutraal Someren

De energiedoelstellingen die de overheid heeft gesteld, leiden momenteel tot aanvragen en initiatieven van bedrijven om grote zonneparken op Somerense grondgebied aan te leggen. Het Zùmmers Belang CDA is zich bewust van de noodzaak om stappen te zetten in de energietransitie, maar wil dit integraal en zorgvuldig oppakken. Geen paniekvoetbal of het snelle gewin mogelijk maken van een paar grote – vaak internationaal werkende – projectontwikkelaars. Om te voorkomen dat de gemeente Someren over enkele jaren met de brokken komt te zitten is een lange termijnvisie noodzakelijk. Zorgvuldigheid voor snelheid!

Lees meer
Zùmmers Belang CDA
herkent zich niet in uitlatingen Gonnie van Bussel

Het Zùmmers Belang CDA heeft kennis genomen van de artikelen in ’t Contact van 19 april jl. en ED van 20 april jl. waarin Gonnie van Bussel haar teleurstelling laat blijken. Wij herkennen ons totaal niet in de door haar geschetste procesgang inzake het wisselen van lijsttrekker en betreuren het dat zij dit op deze wijze naar buiten brengt. Haar uitlatingen laten we dan ook geheel voor haar rekening. Wij nemen afstand van de inhoud.

Lees meer
Beëdiging Louis Swinkels
Afscheid Gonnie van Bussel

Installatie Louis Swinkels en afscheid Gonnie van Bussel Maandag 16 april is Louis Swinkels door burgemeester Dilia Blok geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Someren. Hij legde daartoe de eed af. Tevens werden Guido Schoolmeesters en Theo Maas geïnstalleerd als lid van het nieuwe college. Wij wensen dit college heel veel wijsheid, inspiratie en daadkracht toe om voor héél Someren een verbindende, flexibele en opbouwende factor te zijn. Daarnaast werd afscheid genomen van Gonnie van Bussel en Leon van de Moosdijk. Angeline Nagel-Maas, fractievoorzitter van Zùmmers Belang CDA, sprak haar toe met de volgende woorden:

Lees meer
Louis Swinkels
Beëdiging als wethouder

In de ingelaste gemeenteraadsvergadering die vanavond om 20.00 uur plaatsvindt wordt onze nieuwe wethouder Louis Swinkels beëdigd. Louis is nieuw aan het politieke firmament. Het aanstellen van een nieuwe wethouder betekent ook afscheid nemen van onze huidige wethouder Gonnie van Bussel. We willen haar hartelijk bedanken voor de inzet gedurende de afgelopen periode en Louis wensen we veel succes en wijsheid toe.

Lees meer
Informatie afgerond, formatie van start

Zùmmers Belang CDA heeft kennis genomen van de reactie van fractievoorzitter dhr. Klessens van Wij zijn Someren/VVD tijdens de raadsvergadering van donderdag 29 maart jl. en het krantenartikel in het Eindhovens Dagblad van 31 maart jl. waarin wethouder dhr. van de Moosdijk werd geciteerd.

Lees meer