Informatie afgerond, formatie van start
Informatie afgerond, formatie van start

Zùmmers Belang CDA heeft kennis genomen van de reactie van fractievoorzitter dhr. Klessens van Wij zijn Someren/VVD tijdens de raadsvergadering van donderdag 29 maart jl. en het krantenartikel in het Eindhovens Dagblad van 31 maart jl. waarin wethouder dhr. van de Moosdijk werd geciteerd.

De teleurstelling die door de heer Klessens werd uitgesproken hebben we met respect gehoord. We hebben ook gezien hoe hij dit verwoordde. We voelen mee met de teleurstelling. Wij hebben ter plekke niet gereageerd omdat de afspraak met de informateur was gemaakt niet inhoudelijk in te gaan op het informatieproces daar de gevoerde gesprekken onder vooraf gestelde geheimhouding vallen.

De toelichting in het Eindhovens Dagblad door wethouder van de Moosdijk laten we voor zijn rekening. Wij staan voor een open politiek waar intensieve communicatie en informatie-uitwisseling een hoge prioriteit heeft. Dit is een interne aangelegenheid en we vinden het van respect getuigen daar publiekelijk niet nader op in te gaan. Zeker niet met betrekking tot een andere partij.

We benadrukken dat we blij zijn dat de onderhandelingen tot nu toe snel en soepel zijn verlopen. De informateur is zeer doelgericht te werk gegaan. Hij heeft naar aanleiding van de visies en voorkeuren van alle partijen die hij als enige gehoord heeft vervolggesprekken gearrangeerd. Zijn afwegingen die hebben geleid tot een advies zijn voor ons werkbaar. Nadere details kunnen we, zoals gezegd, niet geven. Vragen omtrent dit proces dienen aan de informateur gesteld te worden.

We vinden Wij zijn Someren/VVD een gewaardeerde coalitiepartner waarmee afgelopen vier jaar goede resultaten zijn behaald. Die resultaten komen op het conto van de gehele coalitie en kunnen niet aan één partij in het bijzonder toegekend worden. Wij herhalen dat we de teleurstelling begrijpen en we voelen met Wij zijn Someren/VVD mee. We zijn allemaal mensen die in dezelfde gemeenschap leven, oppositie of coalitie. Het doel is gelijk, een samenleving waarin we met elkaar naast elkaar en voor elkaar kunnen leven.

Het formatieproces is in volle gang en daarom onthouden we ons van verder publiekelijk commentaar en zullen niet via de pers communiceren over dit thema.

Wij wensen iedereen fijne Paasdagen, geniet van het weekend en elkaar.

Bestuur Zùmmers Belang CDA

Hart voor héél Someren!Bron foto's: SIRIS